Avanture Firsta 47.7 Stončica

Sve u fotografijama poznatog putopisca , fotografa i povjesničara umjetnosti gosp. Mladena Šćerbe kao člana posade i organizatora putovanja Stončice na (Krf) .

Od 19.06. do 25.06. se održavalo krstarenje do Krfa i natrag našom školskom Stončicom (First 47.7) .
Zbog očajnog vremena i još gore prognoze te Pijavica u prolazu (vidi slike) skipper Stončice  , naš već dobro poznati Jakiša Vlahović je odlučio promjeniti smjer i pružiti učesnicima jedrenja nezaboravnu “traversadu” Jadrana u lijepi obalni talijanski gradić Vieste i to iz ; Dubrovnika preko Lastova , pa ako vrijeme dozvoli i u povratku preko Palagruže .

Sreća se osmjehnula našim jedriličarima pa su imali prilike u povratku čak i noćiti na samoj Palagruži i to upravo u vrijeme organiziranja čuvene Papine večere i zapravo prve povijesne regate starih plovila i ribarskih Falkuša iz Komiže do “žala”Palagruže . Cijela avantura je pojačana jedrenjem u teškim uvjetima do Viestea te ispomoći u spašavanju Talijanskog školskog broda koji se kratko nakon uplovljenja Stončice u Vieste nasukao pred samom lukom .

Uživajte u Mladenovim fotografijama , a samo priču možete pronaći potpisanu od autora , vjerujemo već u sljedećem broju magazina More ….

 

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.