BBS Women Match Race – 23. i 24.10.2009.

Za vrijeme nautičkog sajma Biograd boat show 22. – 25.10.2009. biti će održana regata “BBS Women Match Race”. Regata će biti organizirana 23. i 24.10.2009. u akvatoriju ispred marine Kornati u Biogradu, koja je ujedno i domaćin Sajma i regate. Organizaciju obavlja Ilirija d.d. i Yacht Club Biograd u suradnji sa firmom Ultra iz Splita. Ultra će voditi računa o plovilima na kojima će se jedriti, a to su kao i na “Državnom prvenstvu u dvobojskom jedrenju za žene Frapa 2009 – Rogoznica” (11. – 14.06.2009.) jedrilice iz Ultra One design flote Beneteau First 7500. Radi se o jedrilicama koje su se pokazale kao izvrstan izbor za ovakvu vrst takmičenja i same jedriličarke su bile vrlo zadovoljne performansama i pripremljenošću plovile, te servisom tijekom Prvenstva.

Spomenut ćemo kako je slična regata održana i u Splitu 05.04.2009. tijekom Croatia Boat Show-a na istim plovilima.

BBS Women Match Race će imati karakter “ISAF event Grade 3” prema kriterijima ISAF-a (International Sailing Federation), što znači da će na takmičenju učestvovati najmanje 8 posada.

Tijekom takmičenja biti će organizirana predavanje “Match Race Clinic” gdje će svi zainteresirani moći naučiti sve o dvobojskom jedrenju.

Plovila će biti smještena u marini Kornati, odnosno na samom Sajmu, dok će tvrtka Ilirija d.d. i Yacht Club Biograd voditi računa o natjecateljicama i organizaciji regate.

Za sve preliminarne informacije i prijave možete se za sada obratiti na email onedesign@ultra-sailing.hr.

 

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.