Beneteau First 45-ice favoriti za Sv. Nikolu

Ovogodišnja regata Sv. Nikola za samce 2009 osma je po redu i jedri se na ruti Split Blitvenica Palagruža Komiža ukupne udaljenosti 160 NM. Start je predviđen za 03.12. u 10h ispred splitske gradske luke. Ove godine regatu će pratiti i osiguravati topovnjača “Dubrovnik” Hrvatske ratne mornarice, tako da bi to jedriličarima samcima trebalo dati dodatnu sigurnost na ovoj inače vrlo zahtjevnoj regati.

Ove godine izgleda da će biti samo 6 brodova, sa isto toliko kormilara. Jedan od njih je Sandi Lulić, Ultrin instruktor škole jedrenja, stari morski vuk, koji ni sam ne pamti koliko je sve regata za njim. Prošle godine na ovoj regati je nastupio na brodu “Ultra Stončica” Beneteau First 47.7.
Ove godine nastupa na potpuno novom Beneteau First 45 “Charybdis”. Brod je iz Ultra One Design flote jedrilica.

Drugi brod Beneteau First 45 “Galata” vozit će Igor Pjacun.

Sandi ove godine ima veća očekivanja baš zbog broda koji mu je na raspolaganju. Kaže da je optimalno pripremljen i sad se već radi na pripremi prehrane za regatu. Sutra na startu ih očekuje tramuntana, a onda će okrenuti na na jako jugo. Sandi se nada da zbog vjetra regata neće biti skraćena kao lani kad se jedrilo samo Split – Blitvenica Komiža zbog najavljene lebićade. Cilj je u Komiži negdje u petak po noći.

Sandi je obećao da će poslati poneku poruku da nam opiše stanje na moru, a čitav tijek regate možete uživo pratiti preko tracking sustava i web stranica JK Mornar.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.