Dan prije Mrduje – svi Firstovi na more!

Tags

,

Dan uoči Mrdujske regate prošao je u uobičajenom tradicionalnom šušuru u Uvali baluni u Splitu. Ljeto se još ne da, a i zašto bi kad službeno traje još 3 dana. More je toplo, rukavi su kratki, jedino fali vjetra. Mi smo se jučer popodne izvukli na more sa Ultrinim Firstom 34.7 indikativnog naziva Be First. Htjeli smo isprobati tajno oružje za ovogodišnju Mrduju, ali i Višku, te ostale regate. Oružje stvarno radi, brod ide onoliko čvorova koliko ima vjetra. O čemu se radi neću vam reći. Tu je i posada spremna na velike pothvate, doduše i ne baš toliko uvježbana. Imamo čovjeka koji je jedrio na America’s Cup-u, ali i par poletaraca iz Mornara.
Prošli smo pored regatnog polja finala ACI Match Race-a, baš u trenutku kad je finala završeno. Bengalke, nego šta!
S druge strane pratili smo malo i Ultrinu malu One Design flotu od 4 Firsta 7500, koji su iznajmljeni za Mrduju. Ljudi su došli izdaleka samo s jednim ciljem: učestvovati na regati, a mi smo im to omogučili. Brodovi su vrhunski pripremljeni, pomogli smo im da izađu na more, a na vjetar nismo baš puno mogli utjecati. Možda danas bude bolje. Svi se tome nadamo, da se Mrduja ne pretvori u plutajući banket.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.