Finalni Dan PH za žene u Dvobojskom jedrenju

Finalni dan PH za žene , dvoboj jedrenje – First 7500

Dočekali smo i najuzbudljiviji zadnji dan . U Rogozničkom zaljevu ispred marine Frapa vjetar kao po naruđbi Alena Kustića , jugo 15 – 20 čv sa manjim zakašnjenjem u dolasku .
Nastavak polufinalnih borbi iz prethodnog dana nam je donio dvije finalistkinje , našu Petru  i vjerujem najtrofejniju jedriličarku regate Vesnu Deklevu ( 2 puta četvrta u klasi 470 na OI) .
Obe dvije posade snažnog zajedničkog duha i volje za konačnom pobjedom , prava poslastica za gledanje . Agresivnija i bolje verzirana za dvoboj jedrenje Petra je krenula odmah žestoko , preuzela inicjativu u predstartu , vrlo brzo i 1:0 za Petru .
Vesna odmah radi brzu korekciju pristupa i odlučuje bježati na startu i uspjeva , rezultat izjednačen 1 : 1 .
Zadnja regata “para gaće” ,obje posade napete i voljne napraviti sve da napokon i pobjede .

Petra kreće u predstartu dosta jako , Vesna izmiče i u samom startu dobiva donju poziciju , ulazi u bolji vjetar te preuzima sigurno vodstvo , Petra se trudi ali radi nekoliko sitnih grešaka kao pratioc , posada već  malo umorna zaostaje u manovri i gotovo , vodstvo je preveliko …. Vesna ne gubi prednost i sigurnih 2 : 1 na kraju .
Odlična predstava , pravi užitak , organizatori iz JK Frapa na čelu sa Borisom Kerom i Alenom Kustićem su napravili pravi posao , naš servis zadovoljan , brodovi u komadu , cure sretne , zahvaljuju i obećavaju ponovan dolazak .
Detalji na slikama …..

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.