Helia 44 žuri prema Biogradskom sajmu

Tags


heliabocnoNovi katamaran–Helia 44 krenula je na dug morski put od La Rochelle do Splita i Biograda. Francuski skiperi su prebacili katamaran  od La Rochell-a na atlanskoj strani  sve do Marseja  i to uz poprilično loše vrijeme . Zof ,Tonći i Emil preuzeli su katamaran u Marsell-u i odmah nastavili put uz kišu i loše vrijeme. Stajanja  gotovo da i nema zbog žurbe i vremenskog roka budući da katamaran treba zasjati punim sjajem na sajmu u Biogradu 24.10.

sardinija sad 3 dana samo horizont

11-10-2013

Uhvatili smo se Corsice , uplovljavamo u Ajaccio . Napravili smo i prvu veliku dionicu otvorenog mora od 300 milja i imali nocas i ujutro i dosta kise i zadnji 4-5 sati u provu 20-25 cv . Sutra  još utankat gorivo  i kupit opreme sto nam nedostaje pa  prije zore ako vrijeme dozvoli idemo na drugu veliku dionicu od 359 milja do Sicilije .Proći ćemo kroz cuveni Bonifaccio kanal izmedju Corsice i Sicilije …poslati ću slike
pozdrav svima
Emil

ajjacio

Helia 44 je odlično , osim sto u orcu kao i svi katamarani ide malo slabije , ostalo na brodu sve zaista perfektno …

13-10-2013
Prolazimo kraj  Bonifaccio na Corsici .Slijede  Madalena &  Caprera sa otočićima uz samu Sardiniju , Evo i slike skolaraca iz cuvene  „Caprere“.

16-10-2013 Lipari
Capuccineto , a onda posjetimo detektiva , pa spavanje dok ne padne vitar (40čv je vani)…Još imamo oko 480 NM , to je cca 70 sati plovidbe ako se uvjeti na moru smire + jedno krcanje goriva . Nadamo se do utorka –srijede biti na sajmu u Biogradu, vjerovatno bez stajanja u Splitu…..

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.