Izvještaj sa sajma Boot 2010

Dok Europom opet haraju minusi u termometrima ljudi se pripremaju za toplija doba. Iz Dusseldorfa gdje sad pada slabi snijeg na -1 dobili smo kratki izvještaj našeg kolege specijalnog izvjestitelja Marija Malenice.
Dakle, na ovogodišnjem 41. sajmu Boot našlo se 1550 izlagača iz 55 zemalja. Sajam je organiziran na prostoru veličine 17 hala. Iz Hrvatske su se ove godine u Dusseldorfu pojavila 33 izlagača i suizlagača. Ultra je prisutna sa svojim štandom veličine 22 m2 zajedno sa našim partnerima iz Slovačke First Sailing. Iako nemamo još podatke o posječenosti, čini se da ipak manja nego lani, što je zbog poznatih problema u svijetu i za očekivati.

Posjetili smo i štand prizvođača jedrilica koje koristi Ultra i čiji program zastupa u Hrvatskoj – Beneteau. Imate prilike vidjeti kako izgleda i taj dio sajma.

Zabave ne manjka bez obzira na sve. Tako je večeras na programu Master Yachting party, a u srijedu je čuveni parti izlagača tzv. Aussteller party u 12 različitih prostora sa kuhinjama iz 14 zemalja. Najviše se pije poznato pivo Alt iz Dussedlorfa, od 2 deca za 2€, a jedu svinjske koljenice tzx schwainhaxe u Schumachera i srednje pečeni bifteci u španjolskim restoranima. Isto tako se posjećuju mali jazz barovi sa živom muzikom. Toliko za sada uživo iz Dusseldorfa.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.