Jedrenje iz Trogira

Tags

Trogir je pravi mali nautički dragulj. Ne samo što je udaljen od Zračne luke Split svega 14 km, već čim stignete do ovog prekrasnog, autohtonog dalmatinskog gradića, odmah ćete se osjećati kao da ste na godišnjem odmoru i da nigdje nije žurba. Mali gradić Trogir, znamenit po svojoj katedrali i staroj gradskoj jezgri koja je pod zaštitom UNESC-a, uvijek vuče da se prošetate i zagubite se među malim uličicama ili svratite do obližnjeg pazarića na kojem uvijek ima sezonskog voća i povrća. Nautičarima je to odlična razbibriga, pogotovo ako pristižu rano, a jedrilica još nije spremna.

Sama ACI marina Trogir smještena je preko puta stare jezgre grada, udaljena 10 tak minuta hoda. Marina je mala, ali sa svim potrebnim sadržajima kao što su tuševi (obnovljeni 2013), restoran, benzinska pumpa i lokalni supermarket.

Gosti često odluče ostati prvu noć u Trogiru i isploviti tek u nedjelju tijekom dana. Iz Trogira se, vrlo lako može doći do otočića Krknjaši za prvo pravo kupanje u plavom i čistom. Ovo mijesto je popularno vikend kupalište Trogirana. Česti odabir nautičara je i otok Šolta i to njegova južna strana ili uvale Maslinica i Šešula.  Ovu rutu najčešće odabiru oni koji dalje smjeraju prema Visu i Hvaru.

Oni koji su odlučili krenuti prema Skradinu, Vodicama ili Kornatima najprije će stati na Malom i Velikom Drveniku

Ako ste u srcu sezone odlučili posjetiti Trogir, a uzeli ste jedrilicu iz neke druge baze, pokušajte izbjeći petak i subotu ili unaprijed rezervirajte vez (rezervacije marine znaju naplaćivati).

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.