Jedrenje s djecom

Tags

U ovom članku napisat ćemo par korisnih savjeta koji su vezani uz jedrenje s djecom; dakle o čemu sve treba povesti računa kada su djecu na brodu.

✓ Ako imate djecu na brodu, nemojte zaboraviti ponijeti pojas za spašavanje. Premda charter brodovi imaju i dječje pojaseve – možda ponuđeno neće odgovarati Vašem djetetu. Upravo iz tog razloga savjetujemo da nabavite svoj.

✓ Djeca bi, dok su na brodu, trebala imati obuću koje se ne kliže, kapu koja će ih štititi od vjetra i sunca, bijele majice, zaštitnu kremu s visokim UV faktorom, te kremu protiv komaraca.

✓ Period u kojem se djeca ne bi trebala direktno izlagati suncu je od 11:00-15:00 sati.

✓ Ponesite sa sobom njihove najdraže igračke, društvene igre, karte, papir i bojice, knjige, stripove i sl. Zabavite ih udicom; napravite im mamac od kruha, neka se okušaju u svom prvom ribolovu i vidjet ćete kako vašoj djeci neće trebati ni računalo ni TV.

✓ S obzirom na činjenicu kako su djeca puno osjetljivija na promjenu sredine od odraslih, pobrinite se da sa sobom ponesete dovoljno lijekova koji uključuju tablete protiv povraćanja, lijekove protiv gripe, protiv bolove, itd.

✓ Ako na brod planirate povesti malu bebu, trebate imati na umu kako dječja hrana nije baš dostupna u svakoj trgovini, stoga sa sobom ponesite zalihu.

✓ Prije izlaska s broda uvijek dobro provjerite da li je pasarela stabilna kako djeca ne bi pala i ozlijedila se.

Izbjegavajte davati djeci da piju vodu iz brodskih tankova.

✓ Pripazite na to da ni vi, a pogotovo vaša djeca, ne skačete u more nakon što ste predugo stajali na suncu. Česte pojave “šoka” organizma tijekom ljeta uzrokovane su naglom promjenom temperature.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.