Katamaranom po splitskoj Rivi zamalo do Pjace

Tags


U utorak popodne svi prisutni prolaznici od Matejuške do Rive imali su prilike vidjeti neobičan prizor. Tri čovjeka vukla su na kolicima katamaran Ultra Hobie Cat Getaway. Sve je to bio dio priprema za postavljanje spomenutog katamarana na Pjacu, gdje je trebao biti izložen u sklopu otvaranja izložbe karikaturiste Davora Štambuka. Istodobno, na tom istom katamaranuTonka Alujević i Alen Krstulović završili su svoju đitu pod nazivom “Jebali smo ježa” po srednje-dalmatinskim otocima. Nakon tegljenja katamarana po splitskoj Rivi i “uplovljavanja” na Voćni trg došlo je do malog, ali i konačnog zastoja. Usprkos ranijim premjeravanjima Šubićeve ulice, kuda smo morali proći do Pjace, katamaran nije mogao proći. Kako su i druge ulice koje vode prema Pjaci još uže, to je značilo da smo se morali vratiti na početni položaj na Matejušku. Jedan iz kafića preko puta nam je predložio da tužimo Dioklecijana, iako naš dični car nije baš puno kriv za širinu Šubićeve ulice.

Oni na Matejuški su bili vidno iznervirani što smo ih dekomodali čak dva puta, jer su se morali dizat i micat svoje boce.

Malo smo provozali katamaran po gradu, šteta što nismo došli do glavnog gradskog trga, ali smo barem jedro uspjeli rastegnuti preko pročelja drevne gradske vjećnice.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.