Mrduja od kolina

Ovogodišnja Mrduja je ustvari bila super i dabogda uvik bila ovakva. Deveti je misec i kraj je lita, more toplo, bablje kažu lito. Po meni je ovo Mrduja kakva treba bit – pusti ljude da guštaju! Neki si potegli od ko zna di za doć u Split. Slušam već dva dana grintanja kako neće biti vjetra, pa kako, pa šta … kao da govorimo o nekoj prekoocenskoj regati gdje sudjeluju samo profesionalci. Ovdi je bilo profesionalnih jedriličara (štagodtoznačilo), dice, starijih, mlađih, tzv. selebritija, bogataša, siromaha … Ovo je regata od marende i vina, gdje sudjeluje velik broj jedrilica od onih malih raminica do maxi krstaša i svi imaju istu šansu. Naravno da tu ima i onih koji svaku regatu prihvaćaju kao izazov i nema mrdanja, ali u osnovi ovo je jedna narodna regata i zbog toga je i ovoliko popularna. Stoga, ne bih previše teoretizirao o malo vitra, kad ga ionako svake godine ima malo. Ovogodišnja je bila lagana, idealna za kupanje, a oni najbrži su svoje napravili. Shinning je svoje napravio za točno 4 sata. Neki drugi možda još panulaju uz Brač.

Ja sam malo onaj šušur starta i gomile ingajanih jedrilica pratio iz gumenjaka, a onda sam se ukrcao u goste na jedrenjak Sinbad San prijatelja Lea i ostao malo ukopan, jer brod od 26 metara nije baš puno mogao bez vitra. Razum je prevladao nakon pokušaja sa špinakerom, pa je vesela i brojna posada krenula u praćenje regate na motor. Vjerujem da smo u toj kategoriji ostvarili najbolji rezultat. Rižot je bio odličan (pohvale kuharu!), ambijent predivan, kupat se stigao nisam, neki jesu, ali vidili smo prve brodove kako okreću Mrduju i šta bi trebalo više tražiti od ove regate. Ne daj Bože još i vitra! Pa sve bi se teće i boce prevrnule.
Čestitke pobjednicima, a to su svi sudionici!

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.