Nautičke destinacije – Dubrovnik

Tags

Uvijek je lijepo biti u Dubrovniku, pogotovo kada se zvijezde poslože i možeš prespavati na  Beneteau Oceanis 43 „Srebrna II“  u marini koja je ljeti ugodna zbog rijeke koja se ulijeva odmah tu do ACI marine Dubrovnik. Marina u Dubrovniku je pravo osvježenje i odmor u srcu sezone jer je koncentracija charter jedrilica manja nego na sredjem Jadranu.

Za one koji žele aktivno početi dan predlažem kupanje u bazenu ili trčanje ili šetnju uz rijeku. Dubrovačka marina ima parking, restoran, kafić, bazen, benzinsku crpku ,a njezin najljepši dio je dvorac Sorkočević u kojoj se nalazi i prijemni ured Ultra jedrenja Dubrovnik.

 

Od ACI Marine Dubrovnik do samog Grada vozi autobus 1a i 1b  svakih 15 minuta i s njima ste brzo u Gradu , osim ako niste upali u gužvu u Gružu gdje se prebacio sav život lokalaca (trgovine, banke ..).Mene je dopao dan Gruža pa su uz cesti viđene velike količine pečene janjetine i ovčetine :-)….


Kolege su me upozorile na gužvu u Gradu, ali ona ne smeta za onaj klasični obilazak Straduna, crkvu sv.Ignacija, sv.Vlaha…Knežev dvor i naravno bacanje oka na Porporelu i taksi brodove ….

Hlad u Gradu se uvijek nađe u kaletama , a mene je posebno obradovao kolač i kava u kafeu „Festival“.
Jedan dan je dovoljan za obilazak Dubrovnika. Dobro je uzeti vodiča jer ovaj grad ima svoju povijesnu priču.

Iz Grada se možete vratiti pješke do Gruža ugodnom šetnjom od 15tak minuta i tamo hvatati autobus do Komolca.

Nakon dubrovačkih zidina mir u marini Dubrovnik ne remeti ni subotnja gužva zbog smjene charter brodova. Većina njih kreće iz Dubrovnika do Šipanke luke ili do Stona prvog dana, a onda dalje prema Mljetu. Odlično je što u cijelom arhipelagu Elafita nema marine koja se naplaćuje (osim priveza u Šipanskoj luci). Prva veća marina je u ACI marini Korčula koja za ljetne gužve zahtjeva rezervaciju veza unaprijed (online). Ali do Korčule je dosta otoka gdje možete sidriti i uživati u kupanju i jedrenju….Dubrovnik je sam jug Hrvatske, divlji a pitom istovremeno, bogat kulturom i vrijedan posjeta…Poseban grad!

 

Leave a Reply

Copyright © 2018 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.