Kamo ploviti – Milna, otok Brač

Ljeto kalendarski još uvijek nije pred vratima, iako temperature zraka od preko 30 celzijusa i mora od 22, daju za naslutiti kako bi ovo ljeto moglo biti vruće. Zrak topao, more toplo, vjetrovi umjereni, kiše minimalno – idealno za nautičare, a gužve još uvijek nema.
“Ajte vi lipo u Milnu, tamo imate sve” riječi su jednog barbe kad su ga neki stranci u Splitu pitali gdje da se upute svojom jedrilicom. I zaista, nije barba lagao, u Milni nautičari imaju zaista sve šta im treba.

Marina raspolaže sa 144 veza u moru te s 15 mjesta za smještaj plovila na suhom. Svi vezovi su opremljeni priključcima za vodu i struju. Tu je recepcija, mjenjačnica, restoran, kafić, sanitarni čvor (WC i tuševi), servisna radionica, dizalica nosivosti 10 t, navoz (120 t). Crpka za gorivo nalazi se zapadno marine nekih 500 m. Uz samo gradsko pristanište smješteno je nekoliko samoposluga i trgovina prehrambenom robom.

Trenutno su u tijeku radovi na lijepom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u samom srcu ACI marine, a koji će imati vinski podrum, Internet corner, coctail bar, restoran s velikom terasom. Otvorenje se očekuje već za tjedan dana, nakon dužih opsežnih radova koji će ovom objektu dati pravi i kvalitetan ugostiteljski i gurmanski sadražaj, na zadovoljstvo svim stanovnika Milne i njihovih gostiju.

Milna je odličan izbor za sve nautičare zbog svih sadržaja koje nudi marina, ali isto tako i zbog ljepote uvale i mjesta Milna. Osvojit će vas svojim mirom i skladom, a tek ste 10 NM od Splita.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.