Ponovno otvorena Matejuška

Iako se spominje od davnina i ima izuzetno mjesto u povijesti grada Splita, lučica Matejuška danas je ponovo otvorena. Naravno, radi se samo o službenoj ceremoniji nedavno renovirane splitske Matejuške, koja već neko vrijeme služi građanima. Tom prilikom podignuta je svečana zastava i održani prigodni govori. Bilo je tu prilike starijim članovima društva Matejuška podsjetiti nas na povijest, a političarima da se osvrnu na sadašnjost i neupitnu svijetlu budućnost Grada. Čitava svita novinara, uzvanika i malobrojnih prolaznika mogla je uživati u klapskoj pjesmi i hladnim bezalkoholnim napicima, što je izazvalo glasno negodovanje pojedinaca: “A di je vino?”.

 

Ova svečanost uvod je u Dane Matejuške, koji će se u slijedećih nekoliko dana održavati po obližnjim lokalitetima. Tako je već jutros otvorena izložba maketa starih brodova u konobi Atlantida, dok je večeras u 19:00 najavljeno otvorenje izložbe starih fotografija o Matejuški u konobi Fife.

U sklopu ovog sveopćeg šušura doplovili su i naši Tonka i Alen na Ultrinom katamaranu Hobie Cat Getaway. Oni su se upravo vratili sa svoje avanture po otocima pod nazivom “Jebali smo ježa”, što ste mogli pratiti na našim stranicama. Tijekom ceremonije otvaranja Matejuške oni su malo jedrili gradskom lukom, uljepšavajući ovu čitavu sliku.

Večeras je na programu prebacivanje katamarana na splitski narodni trg (Pjacu), gdje će u 20:00 biti otvorena izložba proslavljenog karikaturiste Davora Štambuka, koji je oslikao jedro na Ultrinom katamaranu.

 

 

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.