Primošten Cup – Flash Back interaktivne animacije

10 – 11. 04. 2010. U prekrasnom akvatoriju Primoštenske uvale održana je regata koja je u svom 7. izdanju promijenila karakter i stil, te se priključila nizu novih regata kojima je cilj natjecanje na potpuno istim brodovima u izjednačenim uvjetima za sve natjecatelje.

Izabran je format trobojskog jedrenja, poznat i kao “triple race”. Osim izjednačenih sportskih uvjeta, jedan od argumenata organizatora da se regata prebaci iz formata krstaša je bio taj da se olakšaju natjecateljima svi uobičajeni organizacijski problemi kao što su organiziranje većeg broja jedriličara u posadi, transfer broda prije i poslije regate… Na ovaj način su posade trebale samo doći u Primošten, a tamo ih je sve dočekalo i nakon ukrcavanjai zajedriti.

Za regatu su izabrani francuski brodovi Beneteau 7500 iz splitske Ultre a jedrilo se s 4 člana posade.
Na web stranicama www.regate.com.hr <http://www.regate.com.hr/>  možete pronaci multimedijalno izvjesce s triple raceu u Primostenu ovaj vikend.

Uz Flash Back interaktivne animacije i foto galerije mozete pogledati i video isječke s predstartnim procedurama svih održanih plovova!

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.