Prvenstvo Hrvatske u Dvoboj jedrenju za žene

Drugo prvenstvo Hrvatske u Dvoboj jedrenju – marina Frapa , Rogoznica

Sad već drugu godinu u organizaciji JK Frapa i suorganizaciji našeg kluba Ultra Hobie odvija se otvoreno prvenstvo Hrvatske u Dvoboj jedrenju za žene .
Takmičenje se održava na našoj floti od 5 školskih Firstova 7500 , učestvuje sedam četveročlanih ženskih posada i to ; četiri posade iz Hrvatske , te posade iz Slovenije , Portugala i po prvi put iz Poljske .
U trećem danu jedrenja se završila druga serija “svak sa svakim” i poznate su polufinalne posade.
Od hrvatskih posada u polufinale se probila samo Petra Kliba koja ovim dokazuje da zavređuje dodatnu pozornost i pomoć za eventualnu kvalifikaciju na Olimpijske igre , jer je dvoboj jedrenje za žene i službena olimpijska disciplina na sljedećim OI u Londonu .

Ostale Hr posade uključujući i lanjsku viceprvakinju Hrvatske , domaću posadu JK Frapa sa Tihanom Tadinac nisu zabilježile pobjede nad gostima iz inozemstva , ali se nadamo da će sve nastaviti i sa daljnjim nastupima .

U prilogu možete vidjeti slike naših školskih brodova oboružane regatnim jedrima i pod Jugom od cca 20-tak čvorova vođene uvježbanim posadama …izravno sa događaja .
Sutra napravimo još fotografija te vjerujem i doznamo i ukupnog pobjednika .
Petri i njenoj Pulskoj posadi držimo Palčeve , naravno .

U ekipi servisa uz sad već standardnog “Maga Firstova 7500” Ivana Ivankovića , nalazi i voditelj Ultrine postprodajne podrške Josip Jospić, a od danas se pridružio  i naš školski instruktor Draško .

Firstovi i Servis odrađuju odličan posao , cure i organizatori su zadovoljni , a Misterom regate je proglašen naš Josip Jospić (vidi naslovnu sliku) , na ovaj način jedna velika nagrada odlazi i u Ultru ….

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.