Regata oko Sušca

regata_oko_susca

Na Mornarevoj  „kultnoj“ regati Oko Sušca za dva člana posade , „Sušac 100 x 2 „  , jedriti će zajedno ekipa Ultra Figaro-a , Šime i Emil i to na Šiminimom Miniju „Marina Tribunj“ .

Šime je sa prijateljima u Tribunju vrijedno cijelo zimu radio na svom Miniju , rastavio sve do najmanjeg dijela , promijenio sve moguće , dodatno pojačao i uredio , nekada siva „Marinja Tribunj“ sada je potpuno bijela , spremna za nove regate i pobjede .

Regata oko Sušca je prvi test broda , konkurencija je velika , od Orbica , preko Ole Sailing , Asa Kupa …. više nego dvostruko veći regatni brodovi i mali Mini …, očekuje se ukupno 20-tak brodova na startu sa probranim jedriličarima .

Naš dvojac se nada jačem Maestralu u dionici niz vjetar i pokojoj bonaci u povratku kako bi sa malim 6 i pol metarskim brzim Minitransat-om konkurali velikim brodovima .

Biti će uzbudljivo , Davidi i Golijati startaju sutra u 1200 , počasni krug za gledaoce ispred gradske luke i onda na 100 milja jedrenja Oko Sušca i natrag .

Priča odmah nakon regate …..

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.