Regata Sušac 2 x 100 – 2013

Tags

Na Mornarevoj  „kultnoj“ regati Oko Sušca za dva člana posade, „Sušac 100 x 2 „ , jedriti će zajedno ekipa Ultra Figaro-a, Šime i Emil i to na Šiminimom Miniju „Marina Tribunj“.
Šime je sa prijateljima u Tribunju vrijedno cijelo zimu radio na svom Miniju, rastavio sve do najmanjeg dijela, promijenio sve moguće, dodatno pojačao i uredio, nekada siva „Marinja Tribunj“ sada je potpuno bijela, spremna za nove regate i pobjede.
Regata oko Sušca je prvi test broda, konkurencija je velika, od Orbica, preko Ole Sailing, Asa Kupa… više nego dvostruko veći regatni brodovi i mali Mini! Očekuje se ukupno 20-tak brodova na startu sa probranim jedriličarima.

Naš dvojac se nada jačem Maestralu u dionici niz vjetar i pokojoj bonaci u povratku kako bi sa malim 6 i pol metarskim brzim Minitransat-om konkurali velikim brodovima .

Biti će uzbudljivo, Davidi i Golijati startaju sutra u 12.00, počasni krug za gledaoce ispred gradske luke i onda na 100 milja jedrenja Oko Sušca i natrag.
Priča slijedi odmah nakon regate…

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.