Regata – Tour de Bretagne

Tags

, ,

bretgne_1

Ukratko nakon problema sa motorom koji smo riješili , nastao je problem sa našim novim regatnim jedrima , za koja nam je u početku usmeno dozvoljeno da nastupimo , iako se protivi pravilima klase , jer regate u jesen moraju biti jedrenje sa jedrima starijim od godinu dana ili jedrima iz ove godine koja imaju prijelaz  Atlantika ili La solitaire .

bretgne_2

Sastao se odbor jedriličara i odlučili kad su vidili dobra jedra , da ne možemo jedriti sa njima , ali su nam ponudili zamjenska . Sada definitivno imamo najgora jedra u regati i jedrimo ….
Inače svi se trude oko nas koliko im dozvoljava jezična barijera koju ja nekako i savladavam . Regata je puna velikih imena, Bertrand Pace, Jeremy Beyou, Gildas Morvan …. Većina su zaista profesionalno i mi smo jedna od 2-3 posade koji ovdje nisu radi novaca . Svi jako dobro poznaju rutu i kurente koji su strašni , ruta ide kroz uske kanale i ako pogriješiš kurenat , ostaneš na mjestu gdje nakon dva sata nema mora , dođe oseka .
Naša jedina briga je za sada doći do cilja , drugih ambicija sa starim jedrima nepoznavanjem terena koji je nevjerojatno , lijep , i zahtjevan , nemamo.

bretgne_3

Toliko , sutra isplovljavamo u 0500 ujutro radi plime , start je predviđen u 0745 , a ako bude magla , čekamo do 1800 ponovnu plimu i jedrimo po noći …
NADAMO SE DA NEĆE BITI MAGLE UJUTRO . UFFF

Pozdrav svima Emil

bretgne_4

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.