Tonka i Alen u pustolovini na Hobie Cat Gataway-u

Dana 30.07.2009. iz Ultra škole jedrenja u Starom Gradu na Hvaru kreću u pustolovinu Tonka Alujević i Alen Krstulović. Jedrit će na Ultrinom katamaranu Hobie Cat Gataway do 15.08. Gdje će završiti u ovoj pustolovini teško je reći.

Hrvatski putopisci, Tonka i Alen, nakon niza pothvata kreću u novu pustolovinu. Ovaj je par 2001. godine svojom jedrilicom Beneteau 50 oplovio nekoliko puta Mediteran, prejedrio Atlantik, krstario Karibima, upoznao Azore, Kanare, Madeiru … o čemu je nastalo niz reportažnih zapisa i knjiga. 2005. bili su prvi koji će na motoru BMW 1200 GS zaokružiti morsku granicu Mediterana ukljućujuči Crno More. Tom su prilikom, iz Splita u Split, krećući prema Sloveniji, u smjeru suprotnom od kazaljke na satu prešli 25 000 kilometara i 22 države o čemu je snimljen dokumentarni serijal od 12 epizoda prikazan na nacionalnoj televiziji. 2008.

Tonka i Alen restaurirali su mali tradicionalni drveni brod iz 1936. dug svega 289 cm imena Guc, te njime preveslali Canal du Midi od Setea do Bordeauxa te nastavljajući Biskajskim zaljevom, na jedra uplovili u Brest. Na najvećem festivalu mora i mornara u Brestu, među više od dvije tisuće brodova bio je najmanji registrirani brod. O ovom pothvatu snimljen je dokumentari film čija je kraća verzija emitirana više od 20 puta na France3, TV-5Monde i TV Thalassa, a prenijeli su ga i mnogi pisani mediji.

 

Ova najnovija priča odnosi se na obiteljski katamaran ”Hobie cat” čije su osebujno šareno glavno jedro zamijenili novim, potpuno bijelim i odlučili ga oslikati provokativnom seksi karikaturom Splićanina  Davora Štambuka, koji je 30 godina crtao za ”Ici Paris”, dobitnik je nagrade GRAND PRIX BELLEUS i odlikovan je od strane Francuskog ministarstva kulture redom viteškog križa za umjetnost i kulturu.
Ova ljetna đita nema svoj plan putovanja, koncept je minimalistički, baziran na iznenadnim događajima i susretima, zamišljen je potpuno spontano i sa dobrom dozom humora. Obzirom da su Tonka i Alen rođeni na dalmatinskim otocima, za očekivati je da će nam servirati zanimljivosti…

Mi ćemo ih pratiti na našim stranicama kako budemo dobijali informacije od njih.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.