Transfer jedrilice iz Splita do Dubrovnika na Beneteau oceanis 50 „Vittoria“

Tags

Jedan od naših gostiju naručio je „One way„ ili najam jedrilice iz Dubrovnika do Splita. Zbog toga je njegov ukrcaj trebao biti dan kasnije, u nedjelju, dok ne dopremimo Oceanis 50 u našu južniju bazu – Dubrovnik.

Bilo bi neskromno reći kako je prilika “uskočiti” u takav transfer, u srcu sezone, i pobjeći malo iz ureda.

Benetau Oceanis 50 je velik i treba mu oko 14 sati ako je vrijeme povoljno. Tih 95 NM je najljepši dio za krstanje Jadranom, a gužve nam nisu smetale jer nigdje i nismo imali namjeru stajati. Napustili smo našu charter bazu Split  oko 10:00 sati kada je Aci marina Split bila puna zbog promjene gostiju.

Do Hvara takoreći i nije bilo brodova, a onda pred Paklenim otocima  sasvim očekivano  ukazao se nebrojen broj luksuznih jahta, katamarana i jedrilica. Njihove posade  tek su se  budile  na svojim sidrištima i premještale na dnevno kupanje po otocima …

Nautičke destinacije otok Hvar

Od Hvara do Korčule, prošli smo pokraj otoka Šćedra. Na žalost nismo imali vremena da se  kratko okupamo u jednoj od njenih lijepih južnih uvala s žalom – Čarnjeni ili kako je lokalci zovu –Porteruša. Ako Vas put nanese od Korčule do Hvara, ova je uvala dobar zaklon po buri (i jedini).

Sa sjeverne strane Šćedra još je jedino sigurna uvala Lovišće označena svjetionikom i s nekoliko bova ispred restorana, ali nije zgodna po buri. Tu se zna dogoditi da brodovi ostanu i po dan-dva dok bura ne smanji svoj intezitet.

Nauticke destinacije u hrvatskoj otok Scedro

Nakon Šćedra, pravo je veselje ući u kanal između Pelješca i Korčule, vidjeti  popularno surfersko odredište Viganj na Pelješcu, proći pokraj prekrasnih zidina Korčule, otoka Vrnika, samostana na Badiji i  Lumbarde. Čitav arhipelag ispred Korčule je interesantan, a gužve nije bilo iako je srce sezone.

Nauticke destinacije u hrvatskoj otok Korcula

Dalje prema Mljetu već nas je počeo hvatati mrak , pa smo u Dubrovnik stigli u kasnim noćnim satima… trebalo je odmah leći jer sutra je rano ustajanje kada Ultra djelatnici iz Dubrovnika „napadaju“ brod (čitaj – sređivanje broda za goste)… srećom, gosti imaju više vremena od nas za boravak na „Vittoria“ Oceanis 50…

Leave a Reply

Copyright © 2018 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.