Ultra Figaro na Tour de Bretagne 2013

Tags

Ultra Figaro će sudjelovati na Tour de Bretagne

Tour de Bretagne je jedna od taktički najzahtjevnijih regata za klasu Beneteau Figaro 2 i vjerojatno najpopularnija regata za dva člana posade na istim brodovima uopće. Regata koja Regiju i inače potpuno okrenutoj moru te ribarskoj i pomorskoj tradiciji, daje priliku da organizira takmičenje pod jedrima na najvišem profesionalnom nivou.

Otvorena i prijateljska, regata se organizira svaku drugu godinu, od 1997 godine i sigurno je idealna prilika za susret jedriličara specijaliziranih za duge offshore utrke bez ili sa maksimalno 2 člana posade na brodu. Ruta koja vodi iz obalne plovidbe na teške oceanske uvjete i natrag u svega nekoliko trenutaka , na potpuno jednakim regatnim strojevima je i najveći taktički izazov u ovakvoj vrsti jedrenja.

Od 1997. godine do danas na regati je učestvovalo 306 jedriličara, neki i po nekoliko puta , uvijek sa istim ciljem, doći do kraja u sedam dana paklenog jedrenja i naravno pobijediti, te sakupiti iskustvo i fantastična sjećanja na jedrenje uz zahtjevnu Bretanjsku obalu, punu struja plime i oseke, hridi i oceanskog vala i vjetra.

Jednostavna i raskošna ruta

Ostavlja obalu „Granitnih Ruža“ , prolazi uz prekrasne zaljeve Cote de Abers, ulazi u poznati Chenal de Fours pred Brestom, traži zaštitu u zaljevu i luci port Sardibier od Duraneza, nakon što se prođe impresivni Cap de La Chevre.
Konačno, ulazi u famoznu Cotte d Amours i pridružuje se karakternom mjestu Piriac-sur-Mer.

Kompleksna taktička jedriličarska igra , puna uzbuđenja na svakom dijelu puta.

Nakon glavnih struja Abers-a, jedriličari se susreću sa impresivnim oceanskim obalnim prolazima Ouessant i Seine. Ruta ide dalje, bez mogućnosti zaobilaska nepredvidljivog zaljeva Bresta sa mnogo izazova i poteškoća na putu.
Dva puna dana jedrenja ispred Lorienta i Dournez-a na „tehničkim“ utrkama oko plutača u „štap“ koje iz jedriličara izvlače zadnju energiju i donose presudne bodove u ukupnom plasmanu , prije finalnog sprinta iz Lorienta za Piriac-sur-Mer, najjužnije odredište Bretanjske obale.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.