Ultra Figaro prvi po ORC na regati Split-Vis-Split

Završila je 72. Viška regata, najmasovnija i najpoznatija višednevna regata krstaša na ruti Split-Vis i Vis-Split .

Od nastupa iz 2015 godine kad su kao skipperi škole nastupili naši poznati jedriličari Tomislav Bašić i Emil Tomašević i osvojili nagrade u svojim kategorijama, ove godine su nastupila čak tri broda Ultrine škole.
Nastupili smo sa tri jedrilice i dvije potpuno školske posade, na Be Firstu (First 31.7) kormilar Zoran Kalinić i na Abracadabri (First 34.7) kormilar Ante Rnjak, te u regatnoj kategoriji ORC sa našim sportskim Beneteau Figaro 2 i Emilom Tomaševićem za kormilom .

Abracadabra na svojoj premjernoj regati za Ultrinu školu jedrenja pobjedila u svoj 5. Kategoriji, Ante i posada su bili presretni, prvo pa Muško!

Još više od toga u ORC kategoriji 2 za manje brodove te u ukupnom ORC poretku UltraFigaro je osvojio prvo mjesto, UltraFigaro je pobijedio i u grupi Open Racin 4. Kategorija.
Znači i UKUPNA POBJEDA U VIŠKOJ REGATI JE PRIPALA NAŠOJ ŠKOLI i posadi UltraFigaroa, pogotovo ako se zna da su u ORC kategorijama jedrili posebni i veliki regatni brodovi poput Marine Kaštela, kormilari poput našeg srebrnog olimpijca Tonća Stipanovića, darko Hajdinjak na Jonathanu, Marin Mišura na Croatelu ili profesionalne ORC posade poput teama poliklinike Drinković, braće Kuret na Saloni 44 R.
Veliki uspjeh za posadu UltraFigaroa i naše crvene pramce!

Sljedeći nastup UltraFigaroa je već sljedeći tjedan na Zadarskoj Koki, prekrasnoj jednodnevnoj regati zadarskog kanala, očekuje se preko 100 brodova.
Za kormilom UltraFigaroa će jedriti Enia Ninčević naša Olimpijka iz klasa 470 (London 2012) sa ženskom posadom i pomoćnikom Emilom.

Više o tome nakon sljedeće Subote u Zadru.

razbijeno-jedro2 sailingbefirst

visskanevalja viska-puno-brodi

emil

 

Leave a Reply

Copyright © 2018 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.