Vinski užitak i probrana mediteranska jela u Starom Gradu

Hvarsko vinoU povijesnoj jezgri Staroga Grada na adresi Ljudevita Gaja 3 u blizini rive, novo je otvoren Wine bar “Pinetta”. Tako je naš najsunčaniji otok, poznat kao omiljeno odredište nautičara obogatio svoju gastro-turističku ponudu.
Ovdje se mogu kušati prvoklasna vina renomiranih domaćih vinara, Tomić, Plenković, Plančić, Duboković, Vujnović, Carić ili Luviji. Na vinskoj karti nalaze se i izbor buteljiranih hvarskih vina iz Vinarije Svirće i Vinarije Stari Grad. Ovdje se vrhunska hvarska vina mogu kušati i na čaše, pa gosti uživaju degustirajući razne okuse i arome otoka Hvara.
Vinski užitak nadopunju i probrana mediteranska jelakao hladna riblja plata sastavljena od carpaccia od tune i kozica, salata od hobotnice, dimljena tuna, više vrsta pašteta od ribe i rakova, bruschette i slične delecije.
U svemu ovome uživa se u elegantnom ambijentu gospodske kuće s kraja 17 stoljeća koji je uređen originalnim namještajem i detaljima. Čaroban prostor od 150 metara kvadratnih sastoji se od više prostora, separea, terasa koji su smješteni u unutarnjem dijelu kuće gdje se je zadržao duh prijašnjih vremena.
Vlasnik Jurko Dragičević i sam ljubitelj probrane hrane i pića ili kako mediteranci kažu bonkulović, odlučio je u svom gradu pružiti mogućnost novog doživljaja. Sjedeći u ambijentu salona gospodske kuće, vraćamo se u prijašnja vremena kada se znalo uživati u probranim jelima i vinima. Ako vas vjetar i more nanesu u Stari Grad, svakako ne propustiti ovu mogućnost vrhunskog užitka za vaše nepce koje ćete osjetiti u Wine bar “Pinetta”.

Kontakt Jurko Dragičević (jurko.dragicevic@st.t-com.hr)

 

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.