YACHTS REVIEW: Beneteau Oceanis 38

0Novi model brodogradilišta Beneteau Oceanis 38 moći će se vidjeti u Hrvatskoj početkom sječnja . Naručili smo je za našu charter flotu i sezonu 2014.  Francuzi, inovativni kao i uvijek zadali su nam poprilično glavobolja s mogućnostima  tlocrta i opreme. Zašto?

Oceanis 38 nudi nekoliko rješenja  i mogućnosti unutarnjeg interijera ali i samog kokpita. Kako smo svi u uredu  redom bili zainteresirani za ovu veličinu jer  smo svjedoci da na Jadranu  sve veće od 40 stopa ponekad zna biti i problem.

Poprilično smo diskutirali da li ostaviti  pregradu na pramčanu kabinu, da li ostaviti krmu otvorenu … uglavnom, brod je naručen , a mi još po uredu dobacujemo  komentarima   šta bi još trebalo ili što je višak.

Svaki od nas ima svoju viziju korištenja plovila i posade koju bi ukrcali , pa se na ovom modelu pokazalo  da je odlično što se konačno daje mogućnost kreiranja plovila po svojim željama i stilu života… U jednom smo bili složni-ovo je zasigurno  brod za obitelj i za uživanje na Jadranu…, a tada smo i dobili potvrdu iz brodogradilišta Beneteau da je sajam u southamptonu s promocijom Oceanisa 38 prošao odlično te da je model dobio  nagradu u kategoriji 2014 Family cruiser category-European yacht of the year

Ne preostaje ništa drugo već da napravimo test čim „La gaffe“ stigne.

    7 11 10 9

    8 6 5 2

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.