11. IZDANJE MALE NOĆNE REGATE U POSTIRIMA

Tags

U subotu, 12.8.2017, u Postirama, malom mjestu sa sjeverne strane Brača, održala se tradicionalno Mala noćna regata. Posebnost ove regatice koju već jedanaestu godinu za redom organiziraju Igor Piacun i Max Juričić jest ta što je start zakazan za 11 sati uvečer, a jedriličari jedre pod svjetlima reflektora unutar same uvalice Postira. Kako bi u potpunosti opravdali naziv Mala Noćna regata, šumove jedara i viku s brodova kroz cijelo jedrenje prati Mozartova mala noćna muzika koja uz svjetla reflektora jedriličarima daje jedinstveno i sasvim neuobičajno iskustvo jedrenja.


Ove godine na regati je nastupilo 13 posada. Start je bio zakazan za 22h, a organizatori su se čitavo vrijeme pribojavali bure koja je tijekom čitavog dana jačala. Srećom, bura je oslabila te je 13 posada startalo po 10- ak čvorova bure. U flotnom dijelu regate najbolja je bila posada “Ultra expressa” predvođena Eniom Ninčević, dok je drugo mjesto u flotnom dijelu pripalo posadi Ante Botice na “Mozgu”. Te dvije ekipe trebale su odmjeriti snage u finalu, na dva jednaka beneteau platoua 25 koje je za ovu regatu ustupila Ultra škola jedrenja. Finale je očekivano bilo jako napeto. Dva iskusna jedriličara iz malih klasa započeli su match race u Postirskoj uvali, no bolju startnu poziciju je ipak izbori Ante Botica. Daljnjim pariranjem i čuvanjem protivnika, posada Ante Botice na kraju je osigurala pobjedu na 11. Maloj noćnoj regati.
Drugi dio regate, nazvan još i Twisting by the pool, prigodno je bio smješten uz bazen u Postirskom hotelu Pastura, a atmosferu je stalno održavao domaći band Ljetno kino predvođen Maxom Juričićem. Tako je program Male noćne regate nastavljen do sitnih jutarnjih sati uz zvukove domaćih hitova Haustora, Vještica, Majki, itd….

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.