14. Beneteau yacht rally

Tags

Beneteau regatta

Četrnaesti po redu Beneteau Yacht Rally ove godine je započeo u nedjelju, 05.05. sastankom skipera u ACI Marini Trogir. Kao i prijašnjih godina, uz čašicu domaćeg likera i kolača prošli smo rutu i pravila. Dvanaest Beneteau jedrilica startalo je prvu etapu kraj otočića Čelice prema Starom Gradu na otoku Hvaru. Beneteau Oceanis 46.1 prvi je prešao startnu liniju i uvjerljivo krenuo po pobjedu dana. Usprkos nepovoljnom i jakom vjetru svih dvanaest jedrilica je stiglo na vrijeme u cilj koji se nalazio na ulazu u starogradsku luku. Nakon vezivanja u centru grada čekala nas je večera u restoranu „Pinetta“. Uz odličnu hranu i vino proglašen je pobjednik prve rute 14. Beneteau Yacht Rally-a. Titulu pobjednika dana odnijela je jedrilica Oceanis 46.1 „Aquali“ sa dragim gostima iz Finske. Ove godine bodovali smo i posebnu kategoriju malih jedrilica od 35 stopa. Pobjedu dana u ovoj kategoriji odnijela je jedrilica „Mala Luna“ sa hrvatskom posadom koja već tradicionalno sudjeluje na Beneteau Rally-u.

Usprkos kiši, u ponedjeljak, 06.05.  jutro smo proveli u razgledavanju Muzeja Starog Grada i Tvrdalja Petra Hektorovića. Nakon opuštajućeg jutra sudionici regate su se zaputili na start druge etape. Iz Starog Grada ovog puta se jedrilo za Milnu na otoku Braču. Sve jedrilice su i ovog puta došle na vrijeme u cilj koji je bio pokraj  Rta Bijake na ulazu u Milnu. Vezali smo se na najljepše mjesto u Milni, odmah ispred crkve Gospe od Blagovijesti. Nakon odmora i kratke šetnje po mjestu još smo se više veselili zasluženoj večeri. Do restorana „Kopačina“ u Donjem Humcu doveo nas je autobus. U lijepom restoranu sa pogledom na brački kamenolom dočekala nas je domaća janjetina sa ražnja i odlično vino – zaista zasluženi završetak uzbudljivog dana. Ovog puta dnevnu nagradu dobile su 3 posade:  „Aquali“ i „Sea Ya“ od većih jedrilica i „Bela“ u kategoriji manjih jedrilica.

Zadnji dan, 07.05., ostala nam je ruta iz Milne do Trogira. Uz malo bonace, kupanja u Splitskom kanalu i jače tramuntane pred cilj sve su jedrilice na vrijeme prošle kroz ciljnu liniju kraj otočića Čelice, gdje smo i prvi dan startali, te se sigurno vratile u Trogir. Da bude uzbudljivije, veće jedrilice odvozile su produljenu rutu oko otočića Kluda. Pobjednici  treće etape su i ovaj put „Aquali“ i „Sea Ya“ od većih jedrilica i „Dalmar“ u kategoriji manjih jedrilica.

Svečana večera je tradicionalno održana u hotelu „Ola“. Uz taktove odlične muzike, puno plesa i dobre hrane podijeljene su završne nagrade. Ukupni pobjednik ovogodišnjeg, četrnaestog po redu Beneteau Yacht Rally-a je Oceanis 46.1 „Aquali“. Vidimo se slijedeće godine!

Službeni rezultati 14tog Beneteau Yacht Rally-a su:

Ukupni predak Jedilica Bodovi

 1. “Aquali” Oceanis 46.1 / 870
 2. “Parija” Oceanis 45 / 852
 3. “Majano” Oceanis 38.1 / 852
 4. “SeaYa” Oceanis 46.1 / 846
 5. “True wind” Oceanis 51.1 / 816
 6. “Mala Luna” Oceanis 35 / 810
 7. “Dalmar” Oceanis 35 / 792
 8. “Mobula” Oceanis 45 / 780
 9. “Summer Dream” Oceanis 48 / 774
 10. “Bela” Oceanis 35.1 / 756
 11. “Rusalka” Oceanis 38 / 634
 12. “Porteruša” Oceanis 41.1 / 600

Više fotografija možete pogledati ovdje

Leave a Reply

Copyright © 2020 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.