65. Splitova regata krstaša 2018.

Tags

65. Splitova regata krstaša, koju tradicionalno organizira Jedriličarski klub Split, održana je ove godine od 15.06. do 17.06. U petak ujutro u Kaštelanskom zaljevu startale su ukupno 32 jedrilice. Archambault 40 “Duh Ultre”, jedrilica Ultrine škole jedrenja, regatu je startala sa 3 instruktora i 5 polaznika škole. Uz dobar vjetar “Duh Ultre” je stigao treći u cilj. Kraj prve etape nalazio se u Jelsi, lijepom malom mjestu na sjevernoj strani otoka Hvara. Nakon završetka regate posada je imala prilike prošetati i bolje se upoznati sa posadama drugih jedrilica, životopisnim mjestom i mještanima te njihovim običajima.
U subotu je bio dan odmora pa je naša posada iskoristila priliku i isplovila na dnevno jedrenje i dodatno vježbanje. Kanal između Jelse i Bola, mjesta na južnoj strani otoka Brača, vjetrovit je i idealan za dodatnu vježbu.
U nedjelju je startala druga, 30NM duga etapa do Splita. Kako nažalost nije bilo vjetra, start je pomaknut skroz u Splitskim vratima. Naša je vrijedna posada na “Duhu Ultre” pozorno pratila vjetar i u cilj ušla prva u svojoj grupi i čak druga u ukupnom poretku.
Čestitke posadi – odlično ste jedrili!

 

Autor Inga Tomašević

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.