70. Viška regata od 17. do 19. listopada 2014.

Ove godine obilježava se 70-ta Viška regata. To je ujedno i najpopularnija regata u Hrvatskoj na kojoj sudjeluje najčešće oko 200 jedrilica. Prva etapa je iz Splita do Visa. Drugi dan je predviđen kao slobodni dan, ali se najčešće u Viškoj uvali organizira  jedrenje u trokut. Oni manje aktivni mogu provesti dan na otoku koji je za strance otvoren tek od 1995. godine  jer je do tada bio najveća vojna baza na Jadranu. Zbog toga je Vis nenarušen turističkim sadržajima, njegovi restorani nude dobru ribu i domaće vino, a  izlet otokom i posjeti bivšim vojnim objektima su mogući.

Treći dan je predviđen za drugu etapu Vis – Split (cca 35NM). Proglašenje regate je uvijek u klubu organizartora – JK Labud. Ove godine Ultra jedrenje d.o.o. kao zastupnik za Beneteau jedrilice je glavni sponzor ove zanimljive regate. Zbog toga, na regati će sudjelovati neki od novijih modela koje Ultra jedrenje d.o.o. zastupa kao npr. Oceanis 38, Oceanis 45, First 35, First 45 i jedan ali vrijedan Ultra Figaro

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.