Beneteau Rally 2010 – reakcije, slike …

Kako sam doživjela još jedan Beneteau Rally:
Završio je još jedan tradicionalni Beneteau Yacht Rally. Ove godine Ultra je organizirala druženje jedriličara na ruti: Kaštela – Stari Grad – Vis – Maslinica, ove godine sa 15 brodova i 80 učesnika. U ime Ultrine  posade željeli bismo  zahvaliti svim sudionicima ovog događaja, kao i našim ljubaznim domaćinima u Stari Gradu, Visu i Maslinici.

Beneteau Rally startao je i ove godine iz Ultrine baze u Marini Kaštela 10.10.2010. U točno 09:30 dogovoren je sastanak kormilara uz prigodni domjenak  s čašicom dobre rakije te domaćih kroštula i fritula.

Pozivamo sve sudionike da sa nama podijele svoje doživljaje kako putem fotografija tako i putem teksta. Vaše materijale možete poslati na web@ultra-sailing.hr

Beneteau Rally startao je i ove godine iz Ultrine baze u Marini Kaštela 10.10.2010. U točno 09:30 dogovoren je sastanak kormilara uz prigodni domjenak  s čašicom dobre rakije te domaćih kroštula i fritula. Mario je svima predočio planiranu rutu i objasnio neka od novih pravila prema kojima je od ove godine dozvoljen ulazak u cilj u vremenu od zadanog + dodatnih 15 minuta kako ni se izbjegla gužva pri ulascima u cilj. Pred sami start još jednom provjereni su sati motora i u 11:00 startala je prva etapa Beneteau Rallya 2010 na ruti  Kaštela – Stari Grad (otok Hvar) dugoj 25 NM. Za 17:00 bio je predviđen ulazak u cilj.  14 brodova ušlo je u cilj prema dogovorenom vremenu 17:00 – 17:15, no jedan je ipak zaostao za družinom , Oceanis 473 – WHITE LADY I, te kroz liniju cilja prošao s 45 min zaostatka. Još jednom popisani su sati motora i dok su momci vrijedno radili izračun liste s bodovima nakon prvog dana,  Ivana i ja  smo otišle u posljednju provjeru do restorana ” Pinetta ” kod našeg starog prijatelja Jurka, gdje su posade imale organiziranu večeru u lijepom antiknom ambijentu.  Jurko je ponovo nadmašio sebe s dobrim riblje – mesnim menuem koji su gosti imali priliku zaliti čašicom dobroga vina iz bogate ponude restorana.

Drugog dana Beneteau Yacht Rallya planirana ruta  je  Stari Grad – Vis,dužine 22 NM. Start je bio planiran za 11:00, a ograničeno vrijeme dolaska u Vis (Kut) za 16:00. Ovog puta ni jedan od brodova nije kasnio u cilju i svi su prošli kroz ciljnu liniju u točno dogovorenom vremenu. Drugog dana posade su za razliku od prvog imale mnogo više vjetra, na žalost uz kišu, a neke  od posada nisu dobro pročitale upute te skratile rutu kroz Paklene otoke, tako da su zaradile negativne bodove. U Visu je za sudionike Rallya isplaniran Vis welcome party u Villi Kaliopa. Goste je u prekrasnom restoranu-bašti  dočekala domaća Viška pogača uz čašicu  odličnog Lipanovića.  Nakon skupne slike svih sudionika u vrtu Ville Kaliopa, druženje se nastavilo u restoranu “Pojoda”. Ovog puta na menu je bio riblji, a vjerujem da je sigurno svih najviše oduševio jedan od specijaliteta kuće: “Luc u kaparima”.

Treći dan Beneteau Yacht Rallya obuhvaćao je rutu Vis –, Maslinica (uvala Šešula ),dužine 23 NM. Start je zakazan za 10:30, a ograničeno vrijeme ulaska u cilj za 15:30. Neki od posada su strahovali od najavljivanog Juga u pojačavanju, no dočekalo ih je iznenađenje. Kišni oblak nas je zaobišao, a od najavljivanog Juga nije bilo ništa … Na kraju  svi su brodovi  startali prema planu u 10:30, no ipak jedan brod nije ni konope tada još odriješio. Naša, kako se od milja nazivaju hedonistima, posada Oceanisa 40 – IMAGINE je nakon jutarnje kave otišla u posjet gradu Visu, odnosno lokalnim konoba u potrazi za dobrim Viškom kapljicom i pri tome zakasnila više od 30min za ostalim posadama što se na kraju na žalost odrazilo i na ukupan poredak. Svi su brodovi prema planiranome prošli kroz cilj u zadanom vremenu 15:30 – 15:45.

Zadnjeg dana Rallya za sudionike je bio isplaniran posjet malom ribarskom mjestu Maslinica na otoku Šolti uz posebno razgledavanje luksuznog dvorca Martinis – Marchi, gdje su nas domaćini  dočekali s prigodnom zdravicom. Mnogi su ostali oduševljeni ambijentom dvorca, no neki su ipak bili nestrpljivi zbog rezultata sviju tri etapa. Konačno došlo je vrijeme i posljednje večeri na kojoj je u restoranu ” Šišmiš bar ” u dobro zaštićenoj uvali Šešula održana i ceremonija dodjele nagrada za prvih 6 mjesta te tradicionalna lutrija, a imali smo i jednu rođendansku proslavu.

–  Prvo mjesto već tradicionalno osvojila je ” GEISHA ” – Beneteau First 50.

–  Drugo mjesto pripalo je možda jednom od najveselijih posada – posadi na Beneteau Cyclades-u 50.5 – RHAPSODY.

–  A  treće mjesto braći na Oceanis 343 – LAMARIS.

Kako je već navedeno i ove godine izvlačila se lutrija i to dvije nagrade. Drugu nagradu – jedriličarske jakete osvojila je posada Beneteau Oceanis 473 – VELI s mađarskom posadom, a glavnu nagradu i ove godine – tjedan dana chartera na Beneteau Oceanisu 393, ponijela je posada na čelu s Nenadom Popovićem na Beneteau Firstu 40.7 – CARMEN.

Zabava se nastavila u sklopu ” Looking forward to Beneteau Yacht Rally 2011 ” partya dugo u noć…

Još jednom željeli bi se zahvaliti svim učesnicima na sudjelovanju i vidimo se i slijedeće godine na  Beneteau Yacht Rallyu 2011!

Leave a Reply

Copyright © 2020 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.