Beneteau yacht rally 2013 slike

Tags

Ovo je 9ti po redu Beneteau rally Hrvatska koji  organizira Ultra Sailing.  Broj prijava je ograničen na 15 jedrilica Beneteau modela , uglavnom vlasničkih i Beneteau jedrilica koje se mogu iznajmiti.
Na žalost  ove godine vrijeme se pokazalo divlje i kišovito pa smo umjesto planirane rute Trogir-Vis-Palmižana –Split, skratili rutu na Trogir-Maslinica-Palmižana –Split.
Zbog lošeg vremena 2 posade su otkazale dolazak pa je na kraju bilo 13 jedrilica i brod regatnog odbora s posadom Ultre.
Loše vrijeme i kiša nisu umanjile dobro raspoloženje svih posada  koji su se prve večeri družili uz večeru i  krasnom ambijentu dvorca „Martinis Marchi „ u Maslinici  na otoku Šolti ,a  drugog dana u popularnom restoranu „Meneghello“ na Palmižani.
Zadnjeg dana jedrenja od Palmižane do Splita  jedrilice su uplovljavale po najvećem pljusku pa je završna večera pomaknuta ranije. U dobrom raspoloženju svim učesnicima dodjeljene su knjige „Sailing skills“ autora Emila Tomaševića i knjige izdanja magazina „More“.
Zbog manjka bodova   nagradu je presudilo crtež koji  je svaka od posada trebala napraviti .Pobjednik je bila posada  Beneteau oceanis 41 „Duboka“ s kormilarom B. Brusselaresom  .
Drugo mijesto podjelile su posade Beneteau First 36.7 „Desire“ s kormilarom S.Lakićem i posada „Zaglava“ s kormilarkom R.Eneke.

1.    „Duboka“ B.Brusselares
2.    „Desire“ S.Lakić
3.    „Zaglav“ R.Eneke
4.    „Anambra“ R.Senoh
5.    „Pločica“ F.Halland
6.    „Ultra Vela“ M.Milošević
7.    „Trovna“ F.Zsembery
8.    „Parija“ A.Zychenko
9.    „Stončica“ E.Martinšek
10.    „Visibaba“ O.Gozo
11.    „First Lady“ E.Breintencler
12.    „Srebrena“
13.    „Rhaposdy“

Leave a Reply

Copyright © 2020 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.