Beneteau Yacht Rally 2016 Trogir-Primošten-Skradin-Trogir

Tags

Kao i svake godine, tako i smo i ove uspješno  organizirali još jedan u nizu Beneteau Yacht Rally. Iako različit po broju sudionika (brodova) Rally je prošao kao i uvijek u dobrom raspoloženju i pozitivnom natjecateljskom duhu.
Ove godine smo imali tek 5 jedrilica koji su sudjelovali, što nije uobičajeno za ovaj naš godišnji događaj, međutim zahvaljujući dobroj organizaciji i pripremi to nije utjecalo na naše sudionike.

Rally je kao i uvijek započeo u Trogiru, međutim za razliku od prošlih Rally-a ovaj put smo krenuli put Sjevera, točnije prema Skradinu.

Prva etapa je bila Trogir – Primošten. Iako je jutro u Trogiru bilo djelomično tmurno i očekivalo se kišno vrijeme, dočim smo krenuli sa starta izašlo je sunce i Rally je započeo. Prvo mjesto na etapi Trogir-Primošten  uz najmanje korištenje motora osvojio je brod La Stella s posadom gospodina Brusselaersa, dok je drugo mjesto zauzeo brod Fresh Emotion na kojem je bila posada Wim-a Brusselaersa, te treće mjesto zauzeo je brod Stončica s posadom gosp. Sendoha.
Nakon dolaska u Primošten, neki su odlučili iskoristiti sunčano vrijeme, te su se okupali na obližnjoj plaži. Večernje druženje nastavljeno je u restoranu OG „Angi“, s tradicionalno spremljenim jelima od mesa i hobotnice ispod peke.
Druga etapa Primošten-Skradin započela je u 9:00 iako je izgledalo da ćemo ponovno ostati bez očekivanog vjetra, nedugo nakon starta zapuhao je istočni vjetar s umjerenih 18 čvorova, te unatoč tmurnom i kišnom vremenu  svi su bili zadovoljni što su dobili dugo očekivani vjetar za jedrenje.

Po dolasku u ACI Marinu Skradin grupno smo posjetili NP Krku, te se nakon toga nastavili družiti u restoranu „Bonaca“, gdje smo uživali u ribljem meniju, sastavljen od riblje juhe, kao predjelo, te Cipla i Arbuna kao glavno jelo, za kraj kao desert bila je poslužena tradicionalno pripremljena „Skradinska torta“.

Zadnja i najduža etapa od 35NM Skradin-Trogir, startala je u 11h, te nažalost svih sudionika za ovu podužu rutu nam je ponovno nedostajalo vjetra, puhao je slab sjeveroistočnjak, te su svi sudionici nastojali izvući najbolje što su mogli, nastojati što više jedriti.

Druženje smo završili uz druženje u obližnjem restoranu „Bocel“, gdje smo dodijelili nagrade i oprostili se do ponovnog susreta ili za neke do sljedećeg Beneteau Yacht Rally 2017.
Rezultati:

Place Boat Skipper Max. Points Total Points
1. La Stella Bart Bruesseleares 720 560
2. Fresh Emotion Wim Bruesselaers 720 545
3. Stončica Robert Sendoh 720 539
4. Be First Zoran Kalinić 720 494
5. Dalmar Dalibor Ljubić 720 441

 

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.