Beneteau Yacht Rally 2018

Uz vesele taktove muzike i puno plesa i smijeha završio je trinaesti po redu, Beneteau Yacht Rally. Za sve koji nam se ove godine nisu pridružili evo sažetak…
Beneteau Yacht Rally je započeo u nedjelju, 29.04. sastankom skipera u ACI Marini Trogir. Uz čašicu domaćeg likera i kolača prošli smo rutu i pravila. Za prvi dan predviđena je ruta Trogir-Vis sa startom kraj otočića Čelice. Odmah po izlasku iz marine zadesila nas je bonaca bez daška vjetra. Dobro za sunčanje, ali nikako za naš Rally i jedrenje. Usprkos nedostatku vjetra sve jedrilice su uspješno završile prvu etapu i prošle na vrijeme ciljnu crtu ispred Visa, kraj otoka Host. Kako je i ove godine kraj prve etape bio Vis, a da bi prošlogodišnjim sudionicima bilo zanimljivije, vezali smo se na drugom mjestu, u Luci. Tu nas je dočekao autobus kojim smo se uputili u središte otoka, u seosko domaćinstvo „Roki´s“. Nakon kratkog obilaska imanja i prezentacije tradicionalne pripreme jela „pod peku“ sve su se posade udobno smjestile i u autohtono dalmatinskom okružju uživale u jelu i dobrom vinu. Titulu pobjednika dana odnijela je jedrilica Oceanis 48 „Summer Dream“ sa našim dragim gostima iz Japana.
Druga etapa startala je u ponedjeljak, 30.04. nakon opuštajuće jutarnje kave u Visu. Iz Visa se jedrilo za Hvar. Kako je rutu od Visa do Hvara cijelo vrijeme je pratio jak južni vjetar svi su sudionici u rekordnom roku stigli do grada Hvara. Nakon uzbudljivog vezivanja u gradskoj luci i jugo je palo tako da je zasluženi odmor u kokpitu broda uz lijepi pogled na centar grada i tvrđavu Španjolu bio još ljepši. Poslijepodne smo proveli u razgledavanju grada sa turističkim vodičem. Poslije šetnje gradom veselili smo se večeri. Restoran „Mizarola“ u samom centru grada bio je odličan izbor za kraj drugog dana Rally-a. Ovog puta dnevnu nagradu za pobjednika dana zaslužila je jedrilica „Trimou III“ sa veselom belgijskom posadom.
Za zadnji dan, 01.05., ostala nam je ruta iz Hvara do Trogira. Uz uživanje u lijepom jedrenju i prekrasnom danu sve su jedrilice na vrijeme prošle kroz ciljnu liniju kraj otočića Čelice, gdje smo i prvi dan startali, te se sigurno vratile u Trogir. Pobjednik treće etape ovaj put je bila jedrilica „Mala Luna“ i naši dragi polaznici škole jedrenja iz Belgije zajedno sa Ultrinim instruktorom jedrenja.
Nakon prošlogodišnje večere i krasne atmosfere i ove godine hotel „Ola“ je bio domaćin završne večere i svečane dodjele nagrada. I ove godine nas nisu iznevjerili. Odlična hrana i atmosfera te puno plesa upotpunili su ugodno druženje.
Pripremili smo slike – pogledajte. A evo i službenih rezultata 13tog Beneteau Yacht Rally-a. Vidimo se slijedeće godine!

Svibor  533
Summer Dream  528
Cadenza  457
Mobula one  439
Mala Luna  431
Porteruša  417
Trimou III  300
Rusalka  258
La Gaffe  172
Islamorada  130

 

Autor Inga Tomasevic

 

Leave a Reply

Copyright © 2020 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.