Igor Pjacun – razgovor nakon regate Sv. Nikole za samce

Tags


Nakon nedavno završene regate Sv. Nikola za samce razgovarali smo konačno sa Igorom Pjacunom koji je regatu završio na drugom mjestu po korigiranom vremenu iza Lea Lemešića, ali je po realnom vremenu bio prvi uplovivši u Komižu pola sata prije svih. Zbog veličine brodova i jedrilja Igoru je trebalo skoro 2 sata da uđe prije drugog broda. Ušao je “samo” pola sata, no to ni je bilo dovoljno za prvo mjesto.
Igor je vozio Ultrin Beneteau First 45 “Galata”.

Startalo se po lalagnoj buri, dok je vrlo brzo vjetar promjenio na sjeverozapad oko 15 čvorova. Po takvom vjetru Leo je ostvario prednost, ali ga je Igor pomalo sustigao i prestigao iza Drvenika. Ta prednost se povećavala čak na više od 5 milja, ali teško je bilo uopće pratit gdje je tko po mraku. Naravno, svi su štedili struju, pa su tako palili i gasili navigacijske instrumente. Izgleda da je Leo imao problema sa strujom veći dio puta jer mu navigacijska svetla nisu radila, a kako je pokrivenost signalom između Blitvenice i Visa relativno slaba, čak ni tracking sustav kojim je praćena regata nije bio od koristi. Imao je Igor osjećaj da je u prednosti ali nije mogao reći kolikoj. Sa 15 čvorova brzine ušao je u Komižu i znao da je zaista došao prvi, ali 35 minuta nakon njega pojavio se i Leo Lemešić sa svojim Reflex 38.

Dodjela nagrada i prigodni program održani su u restoranu Bako u Komiži, a sve je završilo odličnim koncertom grupe Ljetno kino na trgu Škor u Komiži na sveopće veselje.

Igor se ovim putem zahvaljuje Ultri koja mu je ustupila brod za ovu regatu, koji se pokazao odličan, a posebno je impresioniran pripremom broda za regatu koju je odradila ekipa iz Ultra charter baze u Kaštelima. Istakao je kako je ta priprema, kao i vrijeme za trening, ključ uspjeha u ovakvim regatama gdje je čovjek sam prepušten moru i prirodi.


http://youtu.be/CaQgLBeMRJo

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.