Ultra škola jedrenja – Komiška regata 2018.

Tags

Završila je još jedna, 27. po redu Komiška regata. Ova regata je specifična po tome jer označava početak ljeta. Zbog slabog vjetra nismo uživali u startu ispred splitske gradske luke. 64 jedrilice su startale ispred Maslinice, kraj otočića Barjaci, tek u 11:45. Ultrin Archambault 40 “Duh Ultre”, sa 4 polaznika škole jedrenja i 3 instruktora, prešao je cilj u Komiži u 16:13 zauzevši tako četvrto mjesto u svojoj grupi i jedanaesto mjesto ukupno.
Drugi dan naša posada je iskoristila za izlazak na more jedrilicom, dodatno vježbanje i uživanje u čarima južnog dijela otoka Visa. Vesela ekipa zajedrila je do otoka Biševo i posjetila Špilju morske medvjedice i uvalu Porat. Nakon šetnje i kupanja zajedrili su natrag u Komižu usput isprobavši genaker.
U nedjelju se startalo u 09:00 iz Komiže. Nakon 33,20 NM i 8 sati jedrenja po slabom vjetru “Duh Ultre” je završio regatu na ukupno šestom mjestu i drugom u svojoj grupi. Čestitke posadi i instruktorima na odličnom rezultatu. Vidimo se i dogodine!

 

Autor Inga Tomašević

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.