Nautičke destinacije: Prožura

Tags

Na sjevernoj strani otoka Mljeta smjestila se Prožura. Prožura je u stvari selo koje se ne može vidjeti s mora, no u nekom trenutku su se stanovnici spustili do obale i tu osnovali Prožursku luku. Na prvi pogled nikad ne biste rekli da je ovo malo selo nekoć bilo sustavno napadano od strane gusara, te tako i danas možete posjetiti utvrdu u koju bi stanovništvo pobjeglo za vrijeme napada.

Prožura je danas mirno selce s manje od 50 stanovnika. Osim mira i mnogo potrebnog sna, nautičarima nudi i dobru zaštitu od vremenskih neprilika (osim u slučaju bure i tramuntane).

Naići ćete ovdje i na nekoliko konobi gdje nude poznate otočke specijalitete, veprovinu i kozletinu ispod peke. Ali pripremite se na to da ćete možda izdvojiti koju kunu više nego na drugim mjestima gdje ste dosad jeli. U slučaju da biste sami lovili svoje obroke, usidrite se između otočića Planjak i obale; ne samo da je mirno i opuštajuće, već je i puno ribe, tako da do mjesta morate ići samo po kruh.

Vezani tekstovi: Nautičke destinacije – otok Mljet

Leave a Reply

Copyright © 2018 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.