Nautičke destinacije – Saplunara, otok Mljet

Mljet je jedan od najljepših i najzelenijih otoka Jadrana. Nacionalni park Mljet se proteže njegovim zapadnim dijelom i obuhvaća slana jezera i uvale Pomena i Polače gdje se možete sidriti ili naći vez.

Ovaj put odlučili smo se za uvalu Saplunara na jugoistočnom dijelu otoka Mljeta. Ta uvala je i najbliža ako se jedri iz obližnjeg Šipana i nešto daljeg Dubrovnika.img_0061

imgp5724

Uvala je široka i prostrana , a u njoj je postavljeno oko 25 bova. Većina njih pripada restoranu „Ante’s place“ koji iskreno preporučamo. Vezovi su besplatni za goste restorana. Vlanik je kapetan po struci i zabavit će vas dok čekate jelo ispod peke ili pijete piće na terasi s pogledom na more i brodove. Simpatičan je i njihov bezazleni veliki ruski terijer koji hoda unaokolo s pričljivom i odvažnom četverogodišnjom curicom.

U ovih nekoliko godina „Ante’s place“ je proširio i svoje apartmane pod nazivom „Butique Pine Tree Resort „ koji su odmah do glavne pješčane plaže.

imgp5721

imgp5717
imgp5723
Od uvale Saplunara do uvale Limoni je otprilike 20-tak minuta ugodne šetnje uz more. To je najpoznatija plaža otoka i ne možete je posjetiti brodom jer sidrenje ispred nje nije moguće, a ulaz u uvalu je moguć samo za male brodove lokalaca.

imgp5735
Posjet uvali Limoni je najljepši u suton kada je najmanje gužve, a more najtoplije. U rano jutro tu možete vidjeti jutarnje trkače ili ponekog psa. Ovdje dolaze istinski zaljubljenici u prirodu, oni koji vole šetati polugoli i bosi pa ih možete sresti kako niču iz neke skrivene kamp kućice ili logoruju cijeli dan ispod šatora.

imgp5738

 

Autor Inga Tomašević

Leave a Reply

Copyright © 2018 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.