Nautičke destinacije u Hrvatskoj – Skradin i Slapovi Krke

Nacionalni park Krka se nalazi u središnjoj Dalmaciji udaljen nekoliko kilometara od Šibenika. Krka sa svojih 7 slapova i prirodnim padom od 242 m je biser prirode u kojem treba posjetiti Skradinski Buk, Roški Slap i otočić Visovac.

413

380

Jeste li ste znali?

Grad Šibenik je prvi imao javnu električnu rasvjetu i to 1895 godine. U Skradinskom buku nalaze se ostaci ruševine prve hrvatske hidroelektrane. Hidroelektrana „Krka“ (kasnije nazvana „ Jaruga I „) izgrađena je i puštena u pogon 28.08.1895.godine i to samo sva dana nakon puštanja u pogon prve hidroelektrane na rijeci Nijagari. Nikola Tesla je zaslužan za oba projekta hidroelekrana.

Most priko Krke

Iako Nacionalni park Krka nije na moru, nautičari ga mogu lako posjetiti ako se vežu u ACI marini Skradin. Marina ima 180 vezova i iz nje se lokalnim brodom može ići na Visovac u srcu Nacionalnog parka. Preporučujemo ovu natutčku destinaciju za vrijeme ljetnih vrućina.

Skradin

Više o Nacionalnom parku Krka možete pročitati → ovdje
Više o ACI marini Skradin možete pročitati → ovdje

 

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.