Hvar – Match race 28-12-2009

Nakon prekrasnih treninga po 15-20 čvorova Tramuntane u cijelom jučerašnjom danu u kojem su svih 8 posada imale priliku trenirati makar 2 sata ispred Hvarske luke, danas su započeli i prvi dvoboji.

Veoma interesantno je bilo na samom početku, dvije jake muške posade kormilara Vanjake i Rameše su imale interesantan duel, Rameša je poveo na startu, u voznji Genakerom je izgubio prednost Vanjaka ga je pretekao i zadržao prednost do kraja u ostalim duelima Ratko Stibrić je pokazao zavidnu vještinu dvoboj jedrenja, a posada Ane Gojčete zavidan napredak u taktici jedrenja i brzu vožnju u vjetar. Ostale 4 posade nisu imale priliku susresti se. Bura kroz gradsku luku i jedrenje doslovno među kućama nije bilo moguće nastaviti bez vjetra, u očekivanju Jugozapada uživalo se na ugodnom zimskom Suncu, pogled na brodove je povećao uzbuđenje za sutra u najavi je Jugo od 20 čvorova koje u Hvarskom kanalu stvara prekrasne uvjete za Match Race bez valova, topao vjetar i uz samu obalu za sve zainteresirane gledaoce pred same Novogodišnje blagdane.

U prilogu slike veoma ugodnog prvog dana.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.