Online rezervacija vezova u Hrvatskoj

Tags

Sretnici koji mogu izdvojiti vrijeme i novce za krstarenje Jadranom susreću se zadnjih godina sa problemom nedostatka vezova na otocima. Naravno, to se događa u srpnju i kolovozu kada, osim charter jedrilica i katamarana, na Jadran nahrupe i brodovi iz susjednih zemalja, uglavnom u vlasničkoj varijanti, a svi imaju slične nautičke rute i destinacije . Stres doseže svoju najvišu razinu kada vremenska prognoza najavi kakav ljetni neverin pa i oni najiskusniji odustanu od sidrenja u malim uvalama i traže siguran vez. Iako su mjesta kao Vis, Komiža, Starigrad i Hvar organizirali na odličan način vezivanje nautičara ( bove i riva), ipak se zna dogoditi da u srcu sezone nije moguće naći prazno mjesto iza 14:00 sati. Od prije par godina moguća je i online rezervacija vezova, ali još uvijek ne funkcionira u potpunosti te ima ograničenjima. Veće marine imaju mogućnost direktne rezervacije preko svojih stranica ( npr. ACI marine) ili nude mogućnost slanja upita. Zbog stalnog porasta mobilnih aplikacija i portala većina marina je ustupila također dio vezova istim portalima za online prodaju.
Provjerili smo za Vam popis marina i portala gdje možete rezervirati svoj vez.

ACI MARINE
Adriatic Croatia International Club ( ACI ) je vlasnik najvećeg broja marina. Na njihovim stranicama možete brzo i jednostavno rezervirati vez u njihove 22 ACI Marine duž Jadranske obale.
Vez se plaća unaprijed u punom iznosu sa nadodanih 10% na cijenu veza ( 30% za marinu Skradin i marinu Palmižana ). Nakon odabira marine i termina te unosa osnovnih podataka o brodu i gostu dobivate potvrdu rezervacije. Prije dolaska u marinu potrebno se javiti na VHF kanal 17 i mornari će vas uputiti na, za vas čuvani, vez. Nedostatak iskrsne u slučaju da zbog vremena promjenite rutu i ne dođete u rezervirano vrijeme .Marina Vam neće napraviti refundaciju rezervacije.
http://www.aci-marinas.com/

MARTINIS MARCHI MARINA
Marina Martinis Marchi je novouređena privatna marina u malom mjestu Maslinica na otoku Šolti. Nudi 50 vlastitih vezova za brodove do 35 metara. U sklopu marine nalazi se dvorac u kojem je luksuzno uređeni hotel i restoran. Rezervacije su na upit, ali, iz vlastitog iskustva, odgovor marine stiže jako brzo.
https://www.martinis-marchi.com/marina

MARINA BAOTIĆ
Marina Baotić je nova, velika marina smještena u mjestu Seget Donji, u nesposrednoj blizini grada Trogira. Osim velikog broja vezova, u ponudi ima i servis, bezinsku crpku,parking, restoran , supermarket, trgovine, bazen, apartmane te fitness studio. Rezervacija veza je također na upit.
https://www.baotic-yachting.com/en/mooringsbaotic.html

MARINA KAŠTELA
Marina Kaštela je također novouređena marina u srcu srednje Dalmacije, blizu zračne luke Split. Ima 420 vezova u moru te skoro isti broj vezova na kopnu. U marini i u njenoj blizini nalaze se servis, parking, trgovina i restoran. Kao i u prethodne dvije marine, direktna internet rezervacija nije moguća već je na upit.
http://www.marina-kastela.hr/en/contact/

MARINA FRAPA
Marina Frapa se smjestila između Šibenika i Splita, u mjestu Rogoznica. Broji 450 vezova u moru i stotinjak na suhom. U sklopu marine nalazi se hotel, kompleks otvorenih bazena sa noćnim klubom, sportski centar, restoran, benzinska postaja te nadzirano parkiralište. Rezervacija veza je moguća na upit.
http://www.marinafrapa.hr/stranice/berths/18/en.html

 

Osim rezervacija na stranicama marina zadnjih godina u funkciji je i par aplikacija koje su pokušale objediniti sve marine i lučice te ponuditi online rezervaciju istih na jednom mjestu. Iz našeg prošlogodišnjeg iskustva nismo dobili dojam da u potpunosti funkcioniraju, ali svakako vrijedi pokušati… Slijedi popis istih:

LOOKMARINA
https://lookmarina.com/
Aplikaciju Lookmarina potrebno je instalirati na vaš pametni mobitel. Nakon instalacije jednostavno možete pronaći i rezervirati vez u marini te vidjeti pisana iskustva drugih nautičara koji su boravili u toj marini. Nedostatak je svakako ograničeni broj marina i privezišta u ponudi.

MYSEA
https://www.my-sea.com/en/login
MySea je simpatična mobilna i web aplikacija koja uz rezervaciju vezova pruža i dosta informacija o mjestima, uvalama, restoranima. Rezervacijski sustav funkcionira, a jedina mana je siromašna ponuda marina i privezišta sa mogućnošću direktne rezervacije.

MARINEBOOK
http://www.marinebook.hr/hr
Marinebook je portal koji također, uz rezervaciju vezova, nudi dosta informacija o samom mjestu i restoranima. Prošlo ljeto nije bilo mogućnosti direktne rezervacije vezova već samo na upit. Nedostatak je opet ograničeni broj marina i privezišta sa mogućnošću direktne rezervacije.

 

Za kraj –onda kada ste rezervirali svoj vez svakako proučite uvjete i provjerite do kada je nužno uploviti u marinu jer poneke marine imaju ograničenja dolaska.

Autor Inga Tomašević

 

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.