Otok Brač, Škrip – što posjetiti

Tags

Muzej otoka Brača smješten je u najstarijem otočkom mjestu Škripu. Najlakše je doći do njega autom iz Sutivana, Supetra i nešto udaljenijeg Bola. Posjet ovom mjestu i muzeju odličan je odabir za one koji ne vole gužve i žele vidjeti nešto više od povijest otoka Brača.

Muzej otoka Brača je smješten u  Radojkovića kuli od 1979 g. koja je izgrađena na temeljima rimskog mauzoleja. Legenda kaže da su u mauzoleju pokopane Priska i Valerija, supruga i kći slavnog cara Dioklecijana.

U samom muzeju, možete vidjeti brojne rimske nadgrobne spomenike, reljefe s kršćanskim motivima, kao i predmete iz modernije bračke povijesti, poput škrinja, slika, novinskih isječaka, poljoprivrednog alata ili namještaja.

_MG_4217 _MG_4218

Ovaj muzej je jedan od onih koji smo posjetili tokom Beneteau Rally-a koji organiziramo svake godine početkom listopada.

Muzej je otvoren svaki dan od 8:00 do 20:00 sati. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 12 kuna, dok djeca do 14 godina plaćaju 5 kuna.

http://blog.ultra-sailing.hr/what-to-see-in-etnographic-museum-in-split/

http://blog.ultra-sailing.hr/what-to-see-in-etnographic-museum-in-split/

http://blog.ultra-sailing.hr/sailing-around-brac/

Leave a Reply

Copyright © 2018 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.