Regata Sušac X2

Završila je još jedna regatta oko Sušca za dvoje. Za mene osobno, jedna od najinteresantnijih regata koje imam prilike jedriti. Podsjeća me na vrijeme kad smo se počeli usuđivati jedriti u dvoje i dalje od Visa, danas već jedna Tradicionalna manifestacija. Ultra Figaro je ove godine na brodu ugostio studenta medicine u Splitu, Kanađanina Kenneth-a koji se pokazao kao dobar i veoma strpljiv mornar spreman pretrpit i samačko grintanje moje malenkosti.

Rezultat je bio zaista dobar s obzirom na vremenske uvjete i zaista samo mali vjetar. Četvrto mjesto u realnom vremenu i dolazak s obzirom na uvjete u, malo iza Podne je zaista zadovoljio moju žeđ za dobrim jedrenjem , naravno na kratko 🙂

Zahvaljujem-o novoj mlađoj ekipi Mornara na dobro odrađenom poslu regate. Nadam se da ubuduće neće biti nesigurnosti vezane na moguće nastupe samaca, hvala Goranu na pokušaju da samce ugura u regatu. Sa strane Ultra Figaroa uvijek je interes za jedriti i sam, međutim ostavimo IPAK Sušac da bude ono šta je Sušac 100 X, a napravimo dva ili tri tjedna kasnije novu regatu za Samce Palagruža ili Sušac X1, i to je too, tko je odradi može i na Sv. Nikolu, evo lakše je biti pametan (nadam se) kad se prespava i još prije odjedri. Ajmo još jedan korak napred, znam sponzora spremnog za početnu pomoć 🙂

Napokon uredimo dodatno i postojeći premjer ili ubacimo ORC, jer IRC ionako nitko ne jedri , rezultati u dva premjera i to ne dobra su jedino gori od OPEN-a.

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.