Regata sveti Nikola 2017.

Tags

Svake godine, slijedeći svoj drevni običaj, stanovnici Komiže, zajedno sa sudionicima regate sv. Nikola za samce, obilježavaju blagdan svetog Nikole na sebi svojstven način – paljenjem drvenog broda. Ovaj običaj, star stotine godina, specifičan je za ovo malo mjesto i održava se u čast i spas svih brodova i mornara. Kako je sveti Nikola ( od milja zvan sveti Mikula ) ujedno i zaštitnik grada Komiže, žitelje i goste ovog malog mjesta čeka bogat program prepun kulturnih događanja, predstava i koncerata.
Jedriličarski klub Mornar iz Splita sudjeluje u ovom događaju organizirajući svake godine regatu sv.Nikole za samce i dvojce u trajanju od 2. do 6. prosinca. Jedri se zahtjevna, 160 NM duga ruta na relaciji Split – O. Stipanska (Maslinica) – Glavat – Palagruža – Komiža. Ova regata je specifična jer je rezervirana isključivo za samce i dvojce te se jedri bez stajanja po, uglavnom, nepovoljnim vremenskim prilikama karakterističnim za prosinac i zimu.
I ove godine Ultra je imala svoje predstavnike. Ante Rnjak, Ultrin instruktor škole jedrenja i Nikola Barić, oba vrsni jedriličari, jedrili su na Beneteau First 34.7 “Abracadabra”, najmanjom jedrilicom u regati te su postigli odličan rezultat i završili regatu na 4tom mjestu. Čestitamo!

 

Inga Tomasevic

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.