Škola punom parom,subota u Ultri

ŠKOLA , PUNOM PAROM !  SUBOTA U ULTRI ……
Uz očekivane čarter posade u Trogirsku marinu su pristigle i 4 posade polaznika škole jedrenja . Na more se priprema Stončica i to sve do Krfa i natrag , Be First ima ekipu naprednog tečaja sa našim Mirom zvanim Phill Colins kao instruktorom u ovom poprilično iscrplujućem naprednom
programu .
Draško i Tone su se uhvatili osnovnog tečaja na Gastonu i La Gaffu . Od samog jutra na pontonu Ultre je sve narančasto i žuto od pojaseva i odjela polaznika ,sve se isprobava ; pojasevi , sigurnosna oprema , vitla vinčeva , podigači , jedra …  Tone i Maja su numerirale odjela za jedrenje i pripremile spiskove za podjelu knjiga i opreme , Draško , Miro i Slaven su  odradili zadnje pripreme na brodovima .
Naš offshore skipper Stončice , Jakiša , te njegova vjerna desna ruka putopisac i fotograf g. Mladen Šćerbe su na moćnog Firsta 47.7 postavili i ” Safety Line” sa komentarom loša je prognoza , daj nam i olujni …., a kakva su ti sidra na brodu ….
Prije nego što sam odgovorio nastavili su , slušaj , ostanemo Ti i koji dan više nemoj se uzbuđivat “nećemo na silu i kontra vitra” .

Za kraj prije nego što sam uopće išta i rekao Mladen odvuče Jakišu i jednog polaznika u dodatnu “spizu” – neka ima dosta Napolitanki da nam Jakiša nije gladan ….. Vrlo brzo tečaj po tečaj , prvo napredni , pa osnovni , pa na kraju i Krf isplove u lijepi Maestral . Miro se javlja … , reci osnovcima da skrate ima više nego što izgleda …. Dobro , bio je komentar našeg šefa baze Tadije isplovili su , ajmo mi marendat , pa se uvatit posla – čartera brzo će i naši gosti …. U našoj drugoj bazi u Kaštelima nikad lakše , Firstovi 45 i dosta drugih brodova ostaje dva
tjedna , pa naši Kaštelani imaju samo 13 brodova na Check in -u , pa već dva dana dogovaraju marendu . Subota sa “samo” 13 brodova za njih je prilika za piknik i raniji odlazak kući .
U Dubrovniku se Tomi i Ivana i ne javljaju , vjerovatno puni posla i OK , u Dubrovniku svi brodovi idu vani …, neka ih jer ljeto je zaista i počelo , kao što i više lastavica čini proljeće , pun Ultrin čarter i pogotovo škola čine ljeto .
UTISCI SA “OSNOVNOG”  TEČAJA

UTISCI SA NAPREDNOG

POLAZAK NA KRF , 400 NM JE PRED NJIMA ……

Leave a Reply

Copyright © 2020 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.