Što ponijeti sa sobom u školu jedrenja?

Tags

Ako dolazite na naš tečaj jedrenja, vjerovatno se pitate što je potrebno ponijeti sa sobom. Prije svega – pažljivo se pakirajte i ponesite malo stvari. Sve što nosite sa sobom mora stati u kabinu ukoliko spavate na brodu. Poželjno je koristiti mekane putne torbe prilikom pakiranja jer ne zauzimaju puno mjesta na brodu.

Odjeća
Naša preporuka je odjeća u kojoj će vam biti ugodno, ali će vas i štititi od sunca kao pamučna majica dugih rukava. Majice bez rukava nisu preporučljive zbog mogućnosti ogrebotina od užadi i vjerojatnosti opeklina ljeti za sunčanih dana. Odijevanje u slojevima je poželjno zbog razlike u temperatura na kopnu i moru.

Za hladnog vremena bolje je obući više tankih slojeva nego jedan debeli sloj. Spakirajte flis, tople majice dugih i kratkih rukava, prsluk, hlače koje se brzo suše ili trenirku (izbjegavajte jeans hlače jer se sporo suše), toplu kapu i dosta toplih čarapa.
Za toplog vremena najbolje su kratke hlače, majice i odjeća od brzosušeće tkanine. Ne zaboravite i kupaći kostim, šešir za sunce, kremu za sunčanje, sunčane naočale i sredstvo protiv insekata za ugodne noći. Kako na moru može biti svježe po noći, ponesite i nešto toplo.

 

Obuća
Cipele koje štite prste obavezne su kako bi se spriječile moguće ozljede. Preporučujemo cipele za brod, tenisice, i one bez crnog dna kako ne bi ostajali tragovi po palubi.

shoes

 

Sunčane naočale i šešir
Na moru je vrlo važno imati dobre sunčane naočale i šešir. Preporučljivo je imati naočale koje stoje čvrsto sljubljene uz lice i dodatno štite jer se sunce reflektira od mora i jedara. Naočale, kao i šešir, trebalo bi dodatno učvrstiti trakom oko vrata.

 

Krema za sunčanje
Krema za sunčanje je veoma važna jer ćete biti dulje vremena na moru ( SPF 30 i veći ).

Prva pomoć
Osnovni komplet prve pomoći već se nalazi na brodu (zavoji, tablete protiv bolova, Dramina, rukavice, škare i sl.). Obavezno ponesite svoje osobne lijekove. Kako je đumbir prirodni lijek za mučninu preporučamo i kolačiće od đumbira ili kandirani đumbir…

Ne zaboravite bocu vode i grickalice kao energetske pločice, voće i suho voće.

Ultra škola jedrenja osigurava prsluk za spašavanje, jedriličarsko odijelo i rukavice za sve polaznike.

 

Autor Inga Tomašević

 

Leave a Reply

Copyright © 2018 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.