Ultra škola jedrenja – 74. Viška regata

Završila je još jedna, 74.po redu, Viška regata. Lijepo i toplo vrijeme primamilo je rekordan broj jedrilica, njih ravno 172. U pomanjkanju vjetra, startna linija prvog plova se prebacila sa Sustipana na južnu stranu otoka Šolte, ispred uvale Livka. Ultra škola jedrenja je sudjelovala sa instruktorima i polaznicima na 2 jedrilice, Beneteau First 40.7 “Ultra Svibor” i Beneteau Oceanis 35 “Gala”. Prvi plov “Ultra Svibor” je završio na odličnom 50tom mjestu.
Subotu su obje posade iskoristile kao slobodan dan za šetnju po gradu Visu i degustaciju lokalnih proizvoda.
U nedjelju je odjedren drugi plov regate. Uz veliku bonacu i nedostatak vjetra, samo je nekolicina jedrilica ušla na jedra u cilj pred Splitom. Krstaš “Molo Longo Tutta Trieste” prvi je projedrio ciljnu liniju dok je ukupni pobjednik ovogodišnje Viške regate jedrilica “Dubrovnik”. “Ultra Svibor” sa Markom Mađarevićem kao instruktorom i polaznicima navigacijskog tečaja škole jedrenja osvojio je prvo mjesto u svojoj OPEN Cruising 2 skupini dok je “Gala” sa Tonijem Bušićem i polaznicima osnovnog tečaja škole jedrenja stigla deveta u svojoj grupi.
Čestitke našim instruktorima i posadama!

 

Inga Tomašević

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.