Ultra škola jedrenja – napredni tečaj

Za sve jedriličare koji žele saznati više o jedrenju, pogotovo jedrenju u teškim uvjetima i na regati napredni tečaj je idealan nastavak jedriličarske obuke. Napredni tečaj je jedan od najzahtjevnijih tečajeva u Ultrinoj školi jedrenja. Zamišljen je kao stepenica više od navigacijskog programa. U programu se posebna pažnja polaže na vježbe manevriranja u praksi (privez i odvez motorom i jedrima), trim genove i glavnog jedra, rad i manevriranje genakerom ili spinakerom. Tečaj je baziran na svakodnevnom vježbanju jedrenja na moru po nekoliko sati uz prethodno teoretsko predavanje u učionici. Kako je poseban naglasak dan na usavršavanju jedriličarskih znanja i mornarskih vještina u praksi bitno je da polaznici ovog programa imaju predznanje i da su sudjelovali u navigacijskom tečaju.
Za ovakvu vrstu tečaja i jedrenja Ultra škola jedrenja ima idealan brod – Seascape 27. Ova nova jedrilica, modernog dizajna, sa karbonskim jarbolom i regatnom opremom idealna je za ovakvu vrstu tečaja. Duga 7,99 metara i teška 1380 kg postiže velike brzine i odlične rezultate uspoređujući je sa drugim jedrilica istog ranga.

 

 

Leave a Reply

Copyright © 2019 Ultra Sailing Novosti – vodič za jedrenje u Hrvatskoj. All Rights Reserved Ultra Sailing. Designed by Dencro d.o.o.